Dermatolog i ortopeda
Just another WordPress site

Poziomy glukozy i ryzyko otępienia AD 3

Posted in Uncategorized  by admin
February 10th, 2019

Następnie zmieniliśmy wyliczone wartości hemoglobiny A1c na dzienne średnie wartości glukozy za pomocą następującego wzoru: średnia dzienna glukoza = (28,7 x hemoglobina A1c) -46,7.10 Łączono zarejestrowane wartości glukozy i dzienne średnie wartości glukozy uzyskane z wartości hemoglobiny glikowanej przy użyciu hierarchicznej wartości glukozy. Struktura bayesowska (patrz sekcja Metody S2 w dodatku uzupełniającym), aby obliczyć szacowany w czasie szacunkowy średni poziom glukozy dla każdego uczestnika. Takie podejście pozwala oszacować poziom glukozy, ważony dokładnością pomiarów glukozy i hemoglobiny glikowanej oraz stabilizowany za pomocą współczynnika skurczu, aby uwzględnić niestabilność oceny dla uczestników ze stosunkowo niewielkimi obserwacjami. Wyliczyliśmy średnie poziomy glukozy dla każdego uczestnika na początku badania, a następnie na 5-letnich ruchomych oknach. Nasze podejście do pomiaru było ściśle skorelowane z prostszym sposobem szacowania ekspozycji na glukozę (patrz: sekcja Metody S3 i Rys. Analiza obejmowała dane od uczestników badania dla wszystkich ram czasowych, w których był dostępny co najmniej jeden pomiar glukozy lub hemoglobiny glikowanej. Nasze analizy wtórne jednoznacznie uwzględniają nowszą ekspozycję (średni poziom glukozy w poprzednich 5 latach) w porównaniu z bardziej odległym narażeniem (średni poziom glukozy w okresie między 5 a 8 lat wcześniej). Cukrzyca
Oceniliśmy uczestników jako leczących cukrzycę na podstawie danych dotyczących leków związanych z cukrzycą z dokumentacji aptek Grupy Health (Tabela Do klasyfikacji wymagały co najmniej dwóch wypełnionych recept na rok, z datą rozpoczęcia leczenia cukrzycy zdefiniowaną jako data wypełnienia drugiej recepty. Po zakwalifikowaniu uczestnika do leczenia cukrzycy klasyfikacja została zachowana do końca badania.
Apolipoproteina E Genotyp
Dane dotyczące genotypu apolipoproteiny E (APOE) były dostępne dla 1818 uczestników (88%). Status APOE określono za pomocą opublikowanych metod11,12 i sklasyfikowano jako obecność lub brak jakichkolwiek alleli .4.
Inne czynniki ryzyka
Czynniki ryzyka, które mogą wprowadzać w błąd związek między poziomem glukozy a otępieniem, zostały określone przy użyciu danych z badania ACT i źródeł danych dotyczących zdrowia grupy (patrz sekcja Metody S4 w dodatku uzupełniającym). Poziom wysiłku oceniano za pomocą pytań dotyczących rodzajów aktywności fizycznej i liczby przeprowadzonych w ciągu tygodnia. Liczby te zostały zsumowane, a ci, którzy ćwiczyli 3 lub więcej dni w tygodniu, zostali zakwalifikowani do regularnych ćwiczeń, jak wcześniej zgłoszono.13 Podczas każdej wizyty studyjnej pracownik naukowy otrzymał kwestionariusz, w którym zapytano uczestników o ich stan palenia i czy lekarz powiedział im, że mają chorobę wieńcową, chorobę naczyń mózgowych lub nadciśnienie
[więcej w: imex piechota, imex piechota estetyczna, lek w saszetkach na przeziębienie ]

Tags: , ,

No Responses to “Poziomy glukozy i ryzyko otępienia AD 3”

  1. Samuel Says:

    też przez długi okres czasu myślałam, że mnie boli żołądek

  2. Aleksander Says:

    [..] Blog oznaczyl uzycie nastepujacego fragmentu poradnia dietetyczna warszawa[...]

  3. Kinga Says:

    Co roku co innego pisza

  4. Maja Says:

    [..] Cytowany fragment: olejek palmowy[...]

  5. Chicago Blackout Says:

    też przez długi okres czasu myślałam, że mnie boli żołądek

  6. K-9 Says:

    Article marked with the noticed of: sklep z suplementami[...]

  7. Emma Says:

    Ile razy juz to czytalem

Powiązane tematy z artykułem: enea opalenica imex piechota lek w saszetkach na przeziębienie